Historie

Autobedrijf Van Kooten draait al heel wat jaren mee. In 1958 ging het bedrijf van start en bestaat nu inmiddels bijna 60 jaar.

Chris van Kooten, de vader van de huidige eigenaar Gert van Kooten was in 1958 de oprichter van het bedrijf. Chris begon met het fabriceren van accu’s voor bedrijfswagens en personenauto’s. In 1962 werd een groot stuk grond aangekocht op de Lange Dreef en daarop, naast het toenmalige woonhuis, werd een garagebedrijf compleet met kantoorruimtes gebouwd. Er was zelfs een pompstation. Al op jonge leeftijd was Gert van Kooten te vinden binnen het bedrijf. Wat in eerste instantie als hobby begon, groeide uit tot een nieuwe activiteit binnen het bedrijf, namelijk: het restaureren en onderhouden van klassieke auto’s. Zijn hart lag met name bij de Italiaanse klassiekers zoals Alfa Romeo. Pas na het voltooien van zijn opleiding aan de IVA trad hij volledig toe tot de firma. Uiteindelijk groeide onder leiding van Gert van Kooten de zaak uit tot een volwaardig autobedrijf. In 1979 was het tijd voor uitbreiding en werd het bedrijf volledig verbouwd en werd er een compleet nieuwe showroom aangebouwd, welke in 1997 werd uitgebreid.

Inmiddels is autobedrijf van Kooten een modern uitgerust bedrijf met een ruime werkplaats, welke is voorzien van High Tech apparatuur. Het bedrijf voldoet aan alle laatste eisen.